Verantwoorde verpakking: start hier!

Verantwoorde verpakking: start hier!

Voor elk type verpakking heeft Papier Present een duurzaam alternatief in huis, voorzien van het juiste ecolabel: FSC®, Fairtrade Cotton, GOTS, Climate Care, Reach en SA 8000.

Anno 2019 is het klimaat een hot topic en dat heeft duidelijk zijn effect op de wereld van de verpakkingen. Plastic wegwerpzakken kopen? Dat is verleden tijd! Voor elk type verpakking heeft Papier Present een duurzaam alternatief in huis, voorzien van het juiste ecolabel: FSC®, Fairtrade Cotton, GOTS, Climate Care, Reach en SA 8000. Lees even mee:

FSC® | Meewerken aan duurzaam bosbeheerOnze papieren tassen dragen het FSC®-certificaat. En daar zijn we terecht fier op! FSC® is de afkorting van ‘Forward Steward Council’. Dit label geeft aan dat het materiaal afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen of recyclage. Daarna leggen onze producten een lange weg af tot bij de eindklant. Maar, onderweg zijn er regelmatige kwaliteitscontroles. Op alle vlakken geslaagd? Perfect! We spreken nu officieel van een FSC® product. Het logo herken je aan het vinkje en een boom.

Let op het FSC®-logo voor onze FSC®-gecertificeerde producten. Licentiecode: FSC®-C021193.

GOTS & FAIRTRADE COTTON| Verantwoord biologisch textiel

Nog meer labels? Yes! We zijn ook trotse aanbieder van katoenen draagtassen met het GOTS label. Dit staat voor ‘Global Organic Textile Standard’ en geeft aan dat de textielvezels die wij gebruiken voor onze katoenen draagtassen afkomstig zijn uit de biologische landbouw.

Daarnaast stellen wij ook Fairtrade katoenen draagtassen voor! Fairtrade zorgt ervoor dat katoenboeren een goede prijs bekomen en dit zorgt natuurlijk voor het verbeteren van de levens- en werkomstandigheden.

Voor elke draagtas die geproduceerd wordt met het Climate Care-label, financieren we verschillende projecten die de uitstoot beperken.

CLIMATE CARE | Minder CO2-uitstoot
De CO2-uitstoot verminderen, is de verantwoordelijkheid van iedereen. Daarom werkt Papier Present nauw samen met Climate Care. Voor elke draagtas die geproduceerd wordt met het Climate Care-label, financieren we verschillende projecten die de uitstoot beperken.

REACH | Veilige chemische stoffen
REACH is een verordening van de Europese Unie. Het doel? Mens en milieu beschermen tegen de risico’s van chemische stoffen. Voor Papier Present betekent dit dat wij de grondstoffen die gebruikt worden voor onze producten nauwgezet registreren. Vervolgens worden ze grondig geïnspecteerd en geëvalueerd. Zo worden mogelijke gevaren meteen in kaart gebracht en uitgesloten.

SA 8000 | Oog voor arbeidsomstandigheden
Het ecologische aspect is belangrijk, maar Papier Present streeft ook naar optimale arbeidsomstandigheden bij al haar fabrikanten. Daarom scharen we ons volledig achter de SA 8000-norm. Deze certificering dekt verschillende thema’s waaronder kinderarbeid, gezondheid op het werk, vrijheid van vereniging en discriminatie.

Onze CEO, David Van Overloop, brengt regelmatig een bezoekje aan onze leveranciers om de naleving te controleren. Doorheen het jaar houdt ons lokale team ter plaatse een oogje in het zeil.

Waarom kiest u voor verantwoorde verpakking? Door duurzame materialen te gebruiken, toont u als winkel of bedrijf dat u betrokken bent bij het milieu. En dat is in 2019 belangrijker dan ooit. Wij zijn alvast helemaal pro!

Bekijk hier een overzicht van onze ecolabels:

close Created with Sketch.