People, planet & profit: de juiste balans

People, planet & profit: de juiste balans

Het ultieme doel van elk bedrijf? Winst maken! En toch is dit niet de essentie voor Papier Present. Elke dag opnieuw zetten wij onze mensen en het milieu op de eerste plaats. It’s all about balance. Niet makkelijk, wél de moeite waard. Lees hier hoe we inzetten op de 3 pijlers: people, planet, profit!

"Voor ons is iedereen gelijk! Wij focussen op wat écht telt: collega’s die de handen uit de mouwen willen steken om mee te werken aan een duurzamere planeet."

People | Fysieke & mentale gezondheid

Onze medewerkers zijn het kloppende hart van Papier Present. Met veel passie en toewijding geven ze dag in dag uit het beste van zichzelf. Leeftijd, geslacht of afkomst? Voor ons is iedereen gelijk! Wij focussen op wat écht telt: collega’s die de handen uit de mouwen willen steken om mee te werken aan een duurzamere planeet.

In deze mensen willen wij heel bewust investeren. Dit jaar hebben we volop ingezet op ergonomie. Om klachten zoveel mogelijk te vermijden, installeerden we bureaus die in hoogte verstelbaar zijn. Bye bye, nekpijn of rugklachten! Daarnaast werken we actief aan een mentaal gezond bedrijf. Een uurtje vroeger beginnen met werken? ’s Avonds wat vroeger stoppen? Geen probleem! Door ons flexibel op te stellen, dragen we bij aan een positief werkklimaat.

Dat houdt ook in dat we onze collega’s kansen willen geven om bij te leren en door te groeien. Gezonde ambitie? We love it! Alle medewerkers krijgen iedere 3 maanden een persoonlijk ontwikkelingsplan, zodat ze zich volledig kunnen ontplooien. Niet enkel intellectueel, ook creatief. Daarom hebben we een ‘experience wall’ voorzien, een bord waarop iedereen maandelijks een thema, issue of discussiepunt mag neerpennen. Zo kunnen we samen zoeken naar oplossingen. Meer betrokkenheid? Een open en leuke sfeer? Dubbel check!

"Ons laatste experiment? Hennep, een sterke plantaardige vezel, te vergelijken met linnen. Wordt vervolgd!"

Planet | Kleine & significante veranderingen

“De wereld verbeteren begint bij jezelf.” Een cliché dat de nagel op de kop slaat. Met kleine inspanningen probeert Papier Present zijn steentje bij te dragen. Zo sorteren we ons afval, volledig volgens het boekje. De overschotten van onze verpakkingen? Om verspilling tegen te gaan, schenken we ze aan goede doelen of ter sponsoring.

Maar we kijken ook buiten onze 4 kantoormuren. Om onze impact op het woon-werkverkeer te beperken, motiveren wij onze medewerkers om alternatieven te zoeken voor de wagen, zoals het openbaar vervoer of de fiets. Veel grote heuvels onderweg? Niet in topconditie? Wij geven graag een figuurlijk duwtje in de rug, door collega’s te steunen in de aankoop van een elektrische fiets.

Af en toe is de auto toch nodig, zoals voor onze chauffeur Gunther. En dat is oké. Maar we doen wél ons best om omwegen te vermijden. Daarom steken we steeds de koppen bijeen om de kortste route tot in de puntjes uit te stippelen. Bovendien start Gunther pas met zijn rit wanneer de camionette volledig geladen is.

Voor onze klanten willen we het zo gemakkelijk mogelijk maken om hun aankopen op een verantwoorde en bewuste manier te doen. Zeker jongeren kiezen voluit voor innovatie en ecologie. Daarom zijn we continu in de weer om ons assortiment verpakkingen te verbeteren, en nieuwe materialen te zoeken als alternatief voor plastic. Ons laatste experiment? Hennep, een sterke plantaardige vezel, te vergelijken met linnen. Wordt vervolgd!

Maar, niemand is perfect, ook wij niet. Eerlijk is eerlijk, onze afdeling boekhouding print regelmatig nog eens een bladje papier. Maar we omarmen de digitale wereld steeds meer. Zo worden facturen niet meer afgedrukt, maar verzonden via mail. Een stap in de goede richting!

"We hebben een groot hart voor ecologische doelen en screenen onze fabrikanten op arbeidsomstandigheden."

Profit | Ethische & verantwoorde toekomstvisie

Papier Present heeft de gezonde ambitie om een winstgevend bedrijf te zijn, maar niet ten koste van alles. Wij durven op lange termijn te denken. Daarom slaan we de handen in elkaar met Europese partners en werken we samen aan een innovatieve, duurzame toekomst. We hebben een groot hart voor ecologische doelen en screenen onze fabrikanten op arbeidsomstandigheden. Last but not least zijn we de fiere eigenaars van het FSC®-certificaat. Dit garandeert dat onze papieren draagtassen gemaakt worden uit materiaal van verantwoord beheerde bossen. We like!

Let op het FSC®-logo voor onze FSC®-gecertificeerde producten. Licentiecode: FSC®-C021193.

Papier Present trekt voluit de duurzame kaart. Daarom bieden we uitsluitend verantwoorde verpakkingen aan. Bekijk hier ons lijstje met ecolabels. Een lijstje waar we trots op zijn!

close Created with Sketch.