Ontdek onze nieuwe herbruikbare materialen

Ontdek onze nieuwe herbruikbare materialen

De draagtassen in katoen, vilt en jute staan al een tijdje te blinken in ons assortiment. Maar we zitten niet stil bij Papier Present. We experimenteren volop met nieuwe, herbruikbare materialen. Al gehoord van tyvek, kurkleer, vegan leather, linnen of canvas? We stellen ze graag aan je voor:

#1 Tyvek

Op zoek naar een kwalitatief materiaal, dat bovendien herbruikbaar, duurzaam én wasbaar is? Search no more! Wij weten exact wat je nodig hebt. Tyvek is een synthetisch materiaal dat de eigenschappen van stof en papier naadloos combineert. Het is licht, sterk en scheurt niet. De zachte textuur maakt het bovendien makkelijk om te bewerken. Lassen, lijmen, stansen, aanbrengen van hotfoil… De mogelijkheden zijn eindeloos!

#2 Kurk

Kurkleer wordt ook wel eens de stof van de toekomst genoemd. Het is ecologisch, recycleerbaar en waterafstotend. Extra pluspunt: het ziet er ook nog eens mooi uit. Want het oog wil ook wat natuurlijk. Kurkstof bestaat in verschillende uitvoeringen en kan zelfs op katoen gebruikt worden. Zo krijg je een hippe combinatie van 2 materialen. Hallo, eyecatcher!

#3 Vegan leather

Vegan leather, klinkt dat niet wat tegenstrijdig? We horen het je zo denken! Maar de begrippen zijn niet zo onverenigbaar als het lijkt. Vegan leather wordt namelijk niet gemaakt uit dierenhuiden. Het ontstaat door een mix van materialen, waaronder polyurethaan.

Bij de productie zetten we alles op alles om mogelijke milieubelasting tot een minimum te beperken. Het resultaat? Een kwalitatief materiaal met een goede krasvastheid en een lage waterdoordringbaarheid.

#4 Linnen

Linnen is een textiel dat gemaakt wordt van de vlasplant. Aan de teelt komen nauwelijks bestrijdingsmiddelen of kunstmest te pas.

Het verschil met katoen? Linnen voelt koeler aan, in vergelijking met het zachte katoen, maar is wel een sterkere stof. Handig wanneer je extra veel spullen in je draagtas wilt proppen!

#5 Canvas

Canvas lijkt qua uiterlijk op katoen, maar het grote verschil zit hem in het gewicht. Canvas wordt geweven met grovere garens, om een steviger textiel te creëren. Het gevolg? Canvastassen wegen ongeveer 250 gram per m2, terwijl het gewicht van een katoenen tas zo’n 100 gram lager ligt. Iets meer sleurwerk dus. Maar on the bright side: dankzij hun gewicht en stevigheid zijn bedrukte canvas draagtassen erg duurzaam en is jarenlang plezier gegarandeerd!

#6 Riet

Geen saaie draagtas voor jou? Laat je fantasie de vrije loop met een origineel rieten exemplaar. Een mix met rotan, accenten in bamboe of zelfs een cirkelvormig design… Alles kan! Maak je eigen ontwerp of wissel ideeën uit met één van onze creatieve ontwerpers. Wat je ook kiest, een rieten draagtas is altijd stevig en duurzaam. We like!

Met deze materialen zetten we opnieuw 100% in op innovatie en ecologie. Zin om met je brand naar buiten te komen in de vorm van een duurzame draagtas of shopper?

Ontdek ons aanbod
close Created with Sketch.